Vi gratulerar Tina K Persson till Region Kronobergs kulturstipendium

Region Kronoberg delar årligen ut kulturstipendier för att uppmärksamma framstående kulturarbetare i länet. I år är vår medlem poeten Tina K Persson en av dessa som får ett arbetsstipendium på 60 000 kronor. Stipendierna är en del av regionens arbete med att skapa bättre förutsättningar för kulturarbetare att vara verksamma i länet.

Här är kulturnämndens motivering
“Att våga vara poet i Sverige 2019 kräver mod och det har Tina gott om. Hon vågar välja konstnärskapet och arbetet med orden framför en trygg inkomst. Efter att ha jobbat med kultur i olika former under en lång tid blev det poesin som kom att bli hennes viktigaste uttryck. Tinas poesi är sparsmakad och hållbar men ändå otroligt uttrycksfull, en viktig motpol i en värld av snabb och intensiv kommunikation.”

Foto: Stefan Nilsson, ph: +46703399111 Copyright: Bildbyrån SYD, mail: bilder@mac.com

Övriga stipendiater 2019: Linus Ljunggren, Ambush, Andreas Ahlm och Veronica Perez.

Share
Det här inlägget postades i Kronoberg, Kulturstipendium, lyrik, poet, Småland, Tina K Persson. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Vi gratulerar Tina K Persson till Region Kronobergs kulturstipendium

  1. Pingback: Att ta sig i mål – om processen från anteckning till färdig bok | THINK TANK Elisabet Norin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.