Magnus Hördegård – till minne

Mitt i blomman av sitt liv lämnar vår medlem Magnus Hördegård jorden. Magnus var pedagog, musiker och textförfattare sedan mer än tjugo år tillbaka. Han blev medlem i sällskapet efter bokdebuten ”Vägen hem för Benjamin Blå”.  Den bygger på hans egen livshistoria med ett tidigt cancerbesked, ett mirakulöst tillfrisknande, en uppgörelse – gestaltat genom möten vid ett köksbord. Den följdes några år senare av romanen ”Sju dagar med Nicolas”, en äkta hjälteresa genom de småländska skogarna.

En period var Magnus även aktiv i vår styrelse. Jag hade glädjen att få jobba tillsammans med honom som lektör och redaktör. I sina texter vågade han möta det som inte genast låter sig definieras, han tog erfarenhet, kunskap och omtanke på allvar – för livet. Musiken och texterna lever vidare. Våra tankar går till Malin och familjen.

                                                                                                        Elisabet Norin, webbansvarig

Share
Det här inlägget postades i Magnus Hördegård, Till minne. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.