Gnosjö kulturstipendium till Bruno Franzon

Vår medlem Bruno Franzon tilldelas årets kulturpris om 10 000 kronor i Gnosjö kommun. I dryga trettio år har Bruno bidragit med krönikor i Värnamo Nyheter – under senare år har han utvecklat sitt författarskap och är just nu aktuell med sin tredje titel: “Kärlek till främlingar”.

Den är en bok med sexton berättelser som utspelar sig runtom i Europa – också Gnosjö.

Motiveringen till varför Bruno får stipendiet är:

“Hans litterära arbete innefattar noveller, skönlitteratur, poesi och krönikor, som inte sällan färgas av Bruno Franzons Gnosjö. I hans nya bok “Kärlek till främlingar” möts världen i novellkaraktärernas livsöden, på samma sätt som världen möts i Gnosjö. Han är en bred skribent som inspirerar fler att ta upp pennan och beskriva sin värld.”

Utdelningen av stipendiet sker i samband med fullmäktigemötet den 19 december. Den 7 februari kommer Bruno att medverka med utställning och försäljning av egna böcker samt hålla en liten föreläsning på Smålit, regional bokfestival.

Bruno Franzon fick även Värnamo kommuns kulturstipendium 2014.

Share
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.