Sommarbrev från ordföranden

Ett fullmatat brev från ordföranden om vårens årsstämma, nästa antologi, höstmöte och en rad andra aktiviteter under hösten.

Kära skrivarvänner!

Tiden går fort och i år överraskades vi ju av högsommarvärme redan i maj. När det är sommar vill man hinna med så mycket som möjligt. Men det gäller att ge sig tid att njuta också.

Den 24 mars hade sällskapet sin årsstämma i Allaktivitetshuset Fabriken i Vimmerby. Direkt efter årsstämman följde medlemsmöte.

Vid årsstämman och det konstituerande mötet fick styrelsen följande sammansättning.

Carin Rickardsson, ordförande
Elisabet Norin, kassör
Birgitta Thulin, sekreterare
Mickan Thor, vice ordförande
Yvonne Teiffel, ledamot
Ami Andersson, ledamot
Magnus Hördegård, ledamot

Styrelsen hade sitt första möte i början av juni. Sällskapets framtida verksamhet diskuterades. Frågor som kom upp var bland annat hur vi kan arbeta för att synliggöra vår förening. Vi kom fram till att vi vill dela ut stipendier, kanske ha någon form av tävling, ge ut antologier, ge möjlighet till fortbildning, skapa samhörighet, ”ragga” fler medlemmar. Och att få igång grupper där flera medlemmar kan arbeta aktivt.

Redaktionskommittén, som består av Yvonne Teiffel, Inger Littberger Caisou-Rousseau och Carin Rickardsson har arbetat intensivt med sällskapets antologi ”Kärlek i Småland”. Ett spännande ämne där 29 författare medverkar. Björn Gidstam ansvarar för omslagsbilden.

Höstmötet med boksläpp och efterföljande medlemsmöte blir den 27 oktober i Växjö, i Fria Ordets Hus. Inbjudan och program kommer senare men boka dagen redan nu.

Stadsbiblioteket i Eksjö inbjuder medlemmarna i Smålands författarsällskap att medverka med uppläsning av egna dikter vid en poesikväll den 27 september kl. 18.30. Varje medverkande får cirka fem minuter till förfogande. Anmälan görs till Axel Fridholm axel.fridholm@eksjo.se  telefon 0381-36134. Först till kvarn gäller!

Samma stadsbibliotek planerar att anordna en litterär lunch den 30 oktober då Smålands författarsällskap får möjlighet att presentera antologin genom att några författare läser sin text eller delar ur den. Mer information kommer senare men boka också denna dag redan nu.

En ny GDPR-lag har börjat gälla den 25 maj 2018. Se separat inlägg.

Vi saknar e-postadresser till flera medlemmar. Alla som har en sådan var vänlig och maila den till mig (karin.ri@telia.com) så får vi medlemsmatrikeln korrekt. Detsamma gäller om du ändrat e-postadress.

Jag önskar er alla en fin sommar! Vi ses när hösten gjort sitt intåg!

Eksjö den 25 juni 2018
Carin Rickardsson, ordförande

 

Share
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.