Info om nya datalagen GDPR

Med anledning av att den nya GDPR-lagen (ersätter PUL) har börjat gälla den 25 maj så vill vi ge dig följande info.

Medlemsregister:
I SmFFs medlemsregister sparas ditt namn, telefonnr och/eller din e-postadress. Vi använder registret för att göra medlemsrelaterade utskick. Vi delar aldrig uppgifterna med tredje part. Medlemsregistret är också vårt utskicksregister för mejl och brev.

Webbsida & facebooksida:
Både webbsidan och facebooksida ligger publikt, dvs. även den som inte har Facebook själv kan läsa inläggen där. Där kan finnas information om vår verksamhet, samt om medlemmars aktiviteter som ex. bokutgivning, författarpresentation och liknande. Allt som publiceras publikt måste från och med nu vara godkänt av den det gäller.


Vad du behöver göra:
Du behöver gå in på webbsidan och på Facebook och kolla om där finns material som rör dig. Det kan även förekomma bilder. Adress till webbsidan är www.forfattarsallskap.se och till Facebook-sidan https://www.facebook.com/SmalandsForfattarsallskap Hör av dig till Elisabet Norin elisabet@elisabetnorin.se eller Martin Wänerholm m@rtinw.se om där finns foton eller texter som du inte vill ska vara synliga för världen.

Om du inte vill vara med i SmFFs medlems- eller utskicksregister,
vänligen meddela oss snarast. Registret rensas en gång per år.

Share
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.