Sensommarbrev 2016

Läs sensommarbrev 2016 från vår ordförande Carin.

Kära skrivarvänner!

Nu är en stor del av sommaren förbi och kanske har ni undrat varför jag inte hört av mig. Det är flera anledningar. Som säkert många av er redan vet så avled vår sekreterare Göran Engström den 6 juni. Tomrummet efter honom är påtagligt både känslomässigt och rent praktiskt. I styrelsen kommer sekreterararbetet att skötas av övriga fram till årsstämman 2017. I redaktionskommittén har vi tre som är kvar fått ta på oss mer arbete med kommande antologi och jag ville gärna skicka ut detta brev samtidigt som författarna får sina texter för korrekturläsning inför tryckningen.

Arbetet med antologin har ändå gått framåt och alla 27 som lämnat textbidrag kommer med. Det har varit spännande att få ta del av alla skildringar om ”Resa i Småland”. Att bredden kunde bli så stor hade vi inte kunnat förutse.

Vår medlem Björn Gidstam har generöst åtagit sig att göra omslagsbilden. Han har tagit del av alla texter innan han satte igång med arbetet. Det blev en fantastiskt bild som illustrerar ”Resa i Småland”.

På sällskapets årsstämma i mars bestämdes att höstmötet skulle bli den 22 oktober i Kalmartrakten. Och så blir det. Höstmötet, som också blir boksläpp för den nya antologin, förläggs till Stadsbiblioteket i Kalmar. Boka denna dag redan nu! Inbjudan och program kommer under september.

På årsstämman tillsattes en kommitté som fick i uppdrag att ta fram aktiviteter det år vi inte ger ut någon antologi. Kommittén har arbetat fram en enkät för att ta reda på vad medlemmarna önskar. Enkäten bifogas detta brev och för att få ett bra underlag för fortsatt planering är det viktigt att alla svarar.

Jag önskar er alla en fortsatt fin sommar och ser fram emot att få träffa så många som möjligt i Kalmar den 22 oktober.

Vi saknar e-postadresser till flera medlemmar. Alla som har en sådan var vänlig och maila den till mig (karin.ri@telia.com) så får vi medlemsmatrikeln korrekt.
Eksjö den 6 augusti 2016

Carin Rickardsson, ordförande

Share
Det här inlägget postades i Brev från ordförande. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.