Vinterbrev från ordföranden

Kära medlemmar!

När jag skriver detta står vintern för dörren. Snö har det dock hittills varit sparsamt med i Södra Vätterbygden.

Under hösten har vi alltså släppt vår nya antologi Småland för mig. Jag hoppas att alla medverkande fått sina fem författarexemplar och övriga medlemmar varsitt ex.

Boksläppet ägde rum på biblioteket i Hultsfred i strålande höstväder och med ett 30-tal personer närvarande. Vi har redan blivit av med större delen av upplagan. Boken har också resulterat i en hel del massmedieuppmärksamhet. Och vi har fått många glada tillrop. Tack till alla som arbetat med boken!

I samband med höstmötet antog vi också ett uttalande till stöd för våra medlemmar Katarina von Bredow och Mickan Thor vilka båda under sensommaren och början av hösten utsatts för olika slags förtalskampanjer av synnerligen obehagligt slag. Uttalandet uppmärksammades stort.

Samtidigt med boksläppet i Hultsfred var det litteraturfestival i Emmaboda. Även där var vi representerade genom Ingrid Nettervik.
En ytterligare bokpresentation ägde rum i början av november på Vandalorum i Värnamo. Den skedde tillsammans med Smålands Akademi (som i höst kommit med boken Småland en kärleksförklaring) och inom ramen för Smålands kulturfestival. Från vår sida deltog bland andra Lars Gunnar Erlandson som gjorde ett bejublat framträdande. Runt 100 personer hade dykt upp.

För en vecka sedan ordnades Kronbergs bokmässa i Växjö. Även där var vi på plats med flera medlemmar.

Under hösten har sällskapet också uppvaktat två av våra hedersmedlemmar, Ingrid Ydén Sandgren och Gunnar Hillerdal. Båda nu 90+!

Mer om medlemmars aktiviteter på denna hemsida och vår Facebooksida https://www.facebook.com/SmalandsForfattarsallskap (som just nu gillas av 313 personer). Som vanligt mottar vi tacksamt (korta!) inlägg om till exempel nya böcker till båda dessa fora. Skicka till wanerholm.martin @ telia.com.

Vårmötet blir på Eksjö bibliotek lördagen den 21 mars. Förutom årsmöte bjuder vi då på ett Albert Engström-program. Detta årsmöte blir också det sista för mig som ordförande. Då har jag suttit på posten i fem år, vilket känns lagom. En ytterligare anledning till att jag i somras meddelade styrelsen och valberedningen att jag tänkte kliva av är att jag fått en del nya föreningsåtaganden – dels som ordförande i den fria, professionella gruppen Teateri, dels som sekreterare i Smålands Akademi.

Ber att få önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott 2015!

Jönköping kvällen till första advent.
Erik Lindfelt

Share
Det här inlägget postades i Brev från ordförande, Erik Lindfelt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.