Vårvinterbrev och kallelse till årsmöte 2014

Vårt årsmöte närmar sig, det hålls lördagen den 15 mars klockan 11. Härmed kallas du till detta. I år håller vi till på biblioteket i Stadsgården på Råslätt söder om Jönköping. Det är också dags att betala medlemsavgiften. Missa inte att notera avsändare så vi vet vem som betalt (200 kr). Du som inte lämnat, men har, e-postadress eller har ändrat den får gärna meddela den också.

En timme efter årsmötet bjuds medlemmarna på kaffe och matig macka. Klockan 13 är det så dags för offentligt möte. ”Småländska skrivare med utländska rötter” är rubriken.

Våra medlemmar Hamudi Abed, Tevfik Altonchi, Anna Melle, Ania Monahof samt Cletus Nelson Nwandike kommer att medverka. Växjös fristadsförfattare – som vi mötte redan förra våren – Nasrin Madani Zad kommer troligen också – liksom eventuellt den första fristadsförfattaren i F-län (en kvinnlig poet från Honduras).

Som vanligt ordnar vi ett litet bokbord med sällskapets böcker – och med våra medlemmars alster. Välkomna att ta med om ni vill sälja!

Höstmötet blir på Hultsfreds bibliotek lördagen den 11 oktober kl 13. Då kommer vi att släppa vår nya bok ”Småland för mig”. Manusstopp var ju trettondagen i år – och ett 30-tal bidrag hade då influtit. Eventuellt kan vi få med någon eftersläntrare. Hör i så fall snabbt av dig till Carin Rickardsson i redaktionskommittén på:
karin.ri @ telia.com eller på telefon: 0381-61 10 45.

Litteraturresan i april till Berlin– som jag informerade om i ett extrabrev före jul – har lockat ett 30-tal deltagare. Vi genomför den tillsammans med Författarcentrum syd och Skånes författarsällskap. Stort tack till Elisabet Norin som styrt med resan för vår del. Elisabet planerar för övrigt en ny skrivhelg till hösten – håll utkik på hennes hemsida: www.elisabetnorin.se.

Överhuvudtaget har våra aktiviteter under senare år varit välbesökta: runt 50 personer kom såväl till Kalmar som till Växjö och Vimmerby. Författarmötet i januari med Martin Wänerholm på Jönköpings stadsbibliotek lockade över 60 personer! Ett par dagar senare uppmärksammade Dagens Nyheter hans bok. Kul.

Martin är ju också ansvarig för vår hemsida som regelbundet uppdateras. Den som vill bidra med några rader om nya böcker och egna arrangemang är välkomna att mejla honom på: wanerholm.martin @ telia.com .

Notera också att vi numera finns på Facebook där vi har över 200 vänner.

Från hösten 2014 till våren 2015 kommer ett litteraturår ordnas i Jönköpings län. Planering pågår – återkommer med mer information.

Väl mött på Råslätt!

Jönköping i februari.

Erik Lindfelt, ordförande

Share
Det här inlägget postades i årsmöte, Brev från ordförande. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.