Ny medlem

Vi hälsar Mickan Thor välkommen som ny medlem.

Mickan Thor är journalist, författare, konstnär, fotograf och månskensbonde som njuter av att få leva det goda livet i lugn och avskildhet på landet i kärlek och symbios med djur och natur.

Under 2014 ger hon ut fyra böcker. Den första: Mickans vådliga vårligheter har bokrelease 5 april.  Allmänheten är inbjuden mellan klockan 11 och 13 till Hörsalen Vetlanda Bibliotek. 

OM Mickan Thor
Hon har i många år arbetat som journalist och fotograf, de flesta åren som frilans i främst månadsmagasin och veckotidningar såsom Land.

Den senaste femårsperioden har Mickan Thor varit fastanställd i dagspress där hon varit ekonomireporter och ansvarig redaktör för en daglig ekonomisida i många olika tidningar i Småland och Västra Götaland.

MickanThorMen nyligen tog hon steget och sade upp sig från sin anställning för att istället helhjärtat satsa på livet hemma på gården i kombination med författande, fotograferande och föreläsande.

 

 

Skildringen av Mickan Thor i SVT
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/journalist-lamnade-tryggheten-for-skrivandet

OM böckerna
Som en ventil till journalistikens återhållsamma språk och bildsättning startade Mickan Thor bloggen Njutbart Blädder där hon lekfullt och personligt delar med sig av livet bland folk och fä på en liten småbrukargård i Småland.

Genom böckerna Vårliga Vådligheter, Somriga Sammelsurier, Höstliga Hiskeligheter och Vintriga Virrigheter får läsaren följa livet på landet genom årets olika skeenden.

Berättelser direkt från myllan, från skogar, hagar, dyngstackar där det dagliga livet snurrar kring en frodig Husmor, en småfräck Husfar, yra hönor, vackra tuppar, ardennermärrar, getter, hundar, katter och blommor och bin.

Mickan Thors betraktelser går rakt in i själen genom hennes kärleksfulla kontakt med livet, med djuren och naturen. Hennes foton och texter förmedlar såväl skönhet som glädje och humor.

Böckerna är layoutade av Rolf Elsner, som har mångårig erfarenhet ifrån bok- och reklambranschen och har erhållit ett antal internationella priser för sina arbeten.

Böckerna ges ut av Isabergs förlag

Layout 1

OM Bokreleasen
Lördagen den 5 april hålls release för den första boken Vårliga Vådligheter. Allmänheten är inbjuden mellan klockan 11 och 13 till Hörsalen Vetlanda Bibliotek.

http://www.destinationvetlanda.se/sv/mickan-thors-bokslapp-5-april

De övriga tre släpps under året, Somriga Sammelsurier släpps på Nationaldagen hemma på Mickan Thors egen gård i Småland.

Höstboken Höstliga Hiskeligheter släpps på Bok & Biblioteksmässan och boken Vintriga Virrigheter släpps vid ett större evenemang inom ramen för Smålands Kulturfestival i november då Mickan Thor tillsammans med italienska musiker och Årets kock 2012 Klas Lindberg kommer bjuda på en härlig årstidsfest för både öra, öga och gom.

www.kulturfestival.se

OM Kontakt önskas

* Mickan nås på: 0730 510 520 och på epost: mickan.thor @ tele2.se

* Mickan Thors blogg; Njutbart Blädder: www.mickanthor.blogspot.com

 

Share
Det här inlägget postades i Boklansering, medlemsnytt, Mickan Thor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.