Los geht’s! Nu åker vi till Berlin!

Häng med på upptäcktsfärd till det litterära Berlin 11–14 april 2014!

Berlin har återigen blivit en metropol dit kulturintresserade söker sig som tillfälliga besökare eller för att bo ett år eller två. Tack vare unika kontakter inom kulturområdet kan Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap och Skånes författarsällskap nu erbjuda en spännande resa för sina medlemmar. Under några vårdagar insuper vi den kulturella atmosfären i möten med såväl tyska författare som svenskar i den pulserande staden.

På fredagsmorgonen flyger vi från Kastrup till Berlin. Vi inleder med lunch på svenska ambassaden. Därefter hälsar vi på hos två bokförlag samt ett eller ett par litteraturhus. Vi träffar medlemmar i olika tyska författargrupper, däribland deckarförfattargruppen Mörderische Schwestern på söndagskvällen. Svenska organisationen SWEA bjuder in till ett evenemang där deltagande författare kan ge smakprov på sitt skrivande. Tid för egna strövtåg. Vi återvänder till Sverige med flyg på måndag eftermiddag. Detaljprogram före avresan.

Berlin4434575096_176052b3aa_b

Resan är ett samarbete mellan Författarcentrum syd, Skånes författarsällskap och Smålands författarsällskap. Förutom den trevliga resan i sig är tanken att vi ska kunna etablera kontakt med tyska författare verksamma i Berlin och bjuda in dem till oss under 2015. På så sätt etablerar vi ett nätverk för svensk och tysk litteratur.

Arbetsgruppen för Berlinresan består av Barbara Fellgiebel, Författarcentrum Syd, Thomas Grundberg, Skånes författarsällskap samt Elisabet Markkula Norin, Smålands författarsällskap.


“Berlin Bookshelf” CC-NC 2.0 by josephdelpesco on flickr

 Prel. program

Fredag 11 april:
Avfärd förmiddag gemensamt med flyg till Berlin.
Svenska ambassaden bjuder på lunch.
Literaturhaus alt. Förlagsbesök em
På kvällen kan de som vill gå på Kneipe (ett av tusentals tyska värdshus).

Lördag 12 april:
Vi besöker Literarisches Colloquium vid Wannsee.
Lunch
På kvällen läser den som vill sina texter i ett program för publik i Svenska kyrkan i Berlin. Arr: SWEA.

Söndag 13 april:
Egen tid för sevärdheter etc.
Kväll: Möte med tyska författare på Max & Moritz (urtrevlig anrik Kneipe)

Måndag 14 april:
Förlagsbesök alt. Literaturhaus
Lunch
Hemresa eftermiddag.

Författarcentrum Syd, Smålands författarsällskap och Skånes författarsällskap sponsrar resan för sina medlemmar. Kostnad för den som är medlem: 2.900 kr. Icke medlemmar är välkomna i mån av plats, men betalar då fullt pris, 3.500 kr

Sista anmälnings- och betaldag 15 januari. Begränsat antal platser – först till kvarn gäller! Vid alltför få anmälda ställs resan in och återbetalas till fullo.

I priset ingår resa med flyg t o r Malmö–Berlin, tre övernattningar på hotell samt transfer till och från flygplatsen i Berlin.

Varmt välkommen att anmäla dig med namn, adress, telefonnummer och mejladress till: elisabet @ elisabetnorin.se eller tel 0708 418480.

 

Share
Det här inlägget postades i Berlin, resa. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.