Ny bok om Folke Truedsson presenteras på Regionmuseet

Onsdagen den 16 oktober presenterar Mailis Stensman, författare till en rad konstböcker, sin nya bok om konstnären Folke Truedsson. Boksläppet sker i samband med den aktuella utställningen Tiden har sin form på Regionmuseet i Kristianstad.

Folke Truedsson föddes 1913 i Kristianstad. Hans centrala verk i Sverige är den stora re- liefen ”Pelarsal” i Radiohuset i Stockholm utförd i mitten av 1960-talet samt ett par stora bronsskulpturer, en i Stockholm och en, ”Sinfonia”, utförd i hemstaden Kristianstad 1973. Sedan den 15 september, och fram till den 6 januari 2014, visas ett urval av Truedssons ska- pande av statyer, målningar och teckningar på Regionmuseet Kristianstad.

Regionmuseet Kristianstad presenterar Mailis Stensmans bok om Truedsson i samband med ett föredrag den 16 oktober , kl 18.30 i Regionmuseets hörsal.

Mailis Stensman är en av landets främsta kännare av offentlig konst. Hon har skrivit ett tjugotal böcker om konst, bland annat om Hertha Hillfon, Sten Kauppi, Hans Krondahl, Torsten Renqvist, Lennart Rodhe och Ulrica Hydman-Vallien.

Share
Det här inlägget postades i Mailis Stensman, medlemsnytt, Tips från medlemmarna. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.