Livet är ingenting för amatörer!

Välkommen till föreställningen “Livet är ingenting för amatörer!”
Med anledning av att det i år är hundra år sedan August Strindberg avled ger docenten i litteraturvetenskap Inger Littberger och estradören Hilbert Björkdahl ett Strindbergprogram tillsammans.
Liksom när de bägge presenterar nobelprisförfattare läser de den här gången ur Strindbergs texter och berättar om hans liv.
Fem föreställningar ges i Jönköpings län:
  • Eksjö bibliotek: onsdag 7 mars kl 19.00.
  • Sävsjö bibliotek: tisdag 13 mars kl 19.00.
  • Vetlanda, IOGT-NTO:s lokal, Kullgatan 8: lördag 14 april kl 15.00.
  • Jönköpings bibliotek: torsdag19 april kl 18.00.
  • Nässjö Pigalle: tisdagen 13 nov kl 18.30.

 

Varmt välkommen!

Inger Littberger Caisou-Rousseau är docent i litteraturvetenskap. Hon disputerade på avhandlingen Ulla Isakssons romankonst (1996) och har sedan publicerat Omvändelser: Nedslag i svenska romaner under hundra år (2004) samt varit medredaktör för Speglingar av Småland (2009). I år utkommer hennes bok Över alla gränser: Manlighet och kristen (o)tro hos Almqvist, Strindberg och Lagerlöf. Inger har också medverkat i ett antal antologier och hållit föredrag om litteratur i många olika sammanhang. Hon skriver artiklar om svensk skönlitteratur i Nationalencyklopedin och är lektör åt Bibliotekstjänst.
Share
Det här inlägget postades i Ingrid Littberger, Strindbergsfirande, Tips från medlemmarna och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.