Aneby Jazzklubbs historia publicerad

Göran Engström, sekreterare i författarsällskapet, har just kommit ut med sin bok om Aneby Jazzklubbs historia, ”Aneby Jazzklubb – De första 50 åren”.

Föreningen fyller nämligen halvseklet och Göran har varit sekreterare under hela tiden! Det är ytterst ovanligt att en jazzklubb uppnår en ålder av 50 år och att den ligger i en kommun med drygt 6 000 invånare varav hälften bor i tätorten är ännu mera unikt.

De första åren innebar verksamheten att medlemmarna träffades för att lyssna på jazzskivor men snart föddes tanken på att arrangera konserter. Visst var det motigt i början men nu kan man fastslå att det är få av de kända jazzmusikerna som inte framträtt i Aneby.

I denna berättelse kan man läsa hur några medlemmar revolterade i huvudorganisationen i Stockholm med påföljd att de fick med sig hela kansliet till Aneby. Likaså om damen som åkte fel och var ensam publik på en konsert, om gruppen som spelade en låt som tog 90 minuter, om vår folkligaste sångerska som hade Aneby som favoritställe, och mycket, mycket annat.

Inte bara svenska jazzmusiker har framträtt i Aneby, det vimlar dessutom av storheter som Sir Roland Hanna, Ernie Wilkins, Warren Vaché, Scott Hamilton, Kenny Drew, Horace Parlan, Peanuts Hucko, Billy Butterfield och många flera.

Göran Engström har sedan barnsben varit fotointresserad och det finns således massor av bilder i den 120-sidiga boken som kan köpas av författaren per telefon 070-3767909 eller på Aneby kommuns Turistbyrå.

 

Share
Det här inlägget postades i Göran Engström, medlemsnytt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.