Ny roman av Margareta Andermo

Alla dessa längtans dagar är en ny roman av vår medlem, författaren Margareta Andermo. Den ges ut i september och skildrar livet som hjälparbetare i ett krigshärjat Europa. Det är en berättelse om val som är omöjliga men som måste göras. Om kärlek, längtan, förtvivlan – och hopp trots allt. 

– Krigets fasor är inget nytt. Det som hände då händer nu, människor som älskar varandra tvingas leva åtskilda. Det fick också mina föräldrar som nygifta uppleva när de följde sin övertygelse om allas lika värde för att genom YMCA och Röda Korset arbeta bland krigsfångar och nödställda i Andra världskrigets Europa.

Det säger Margareta Andermo, under många år journalist på Sveriges Radio Jönköping.  Det omfattande källmaterial av dagböcker och brev som föräldrarna lämnat efter sig ligger till grund för romanen. Breven blev en kärlekens livlina.

Margareta Andermo är född i Östersund och uppvuxen i Demokratiska Republiken Congo, där hennes föräldrar arbetat som missionärer för Svenska Missionsförbundet/Equmeniakyrkan.  Som journalist och genom sitt engagemang för fred och ickevåld har hon med Jönköping som utgångspunkt rapporterat från och arbetat tillsammans med människor i många olika delar av världen.

– Boken ställer frågor om vad det är att vara medmänniska. Det är en människas kallelse att visa medmänsklighet, att ge hjälp där så behövs. Men vilket är kallelsen pris och vem får betala det?

Share
Det här inlägget postades i Margareta Andermo, roman. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.