Litteratur i Region Jönköpings län

På regional nivå planeras följande

Skrivyta Syd
Inom Sydsvenska samarbetet ­­­- där Regionerna i Jönköping, Kronoberg, Blekinge, Skåne, Halland och Kalmar samverkar – har ett programår för litterär talangutveckling skapats. En författare från varje region kommer att delta under ett år av intensivt skrivande och insikter i de litterära infrastrukturerna i sydlänen.

Skrivkultur
Projektet Skrivkultur syftar till att låta författare med ett färdigt bokmanus diskutera det professionellt med en etablerad författare eller lektör. Just nu finns utrymme för några få nya bokmanus. För författaren till bokmanuset är projektet kostnadsfritt men vi honorerar läsaren. Om du har ett färdigt bokmanus, skicka det till litteraturutvecklare Peter Nyberg.

Litterära evenemang:

Poetry in Translation: Process, Purpose and Platforms
Litteraturföreningarna Red Door från Danmark, Write4word från Wales, Litteraturcentrum > KVU från Tranås och spanskspråkiga tidskriften La libelula vaga arrangerar ett digitalt evenemang där poeterna Bengt Berg, Jonas Ellerström, Elizabeth Torres, Dominic Williams, María Elena Blanco och Aleisa Ribalta  samtalar om översättning som process. Sändningen av samtalet sker på Facebook Live lördag 12 december, kl 18:00 – 19:00. Följ länken för mer information: Poetry in Translation.

SmåLit (Smålands Litteraturfestival
SmåLit 2021 kommer att genomföras digitalt och vara kostnadsfritt för alla. Festivalen genomförs 3 – 6 februari i Eksjö, Tranås, Värnamo och Jönköping. Den 7 januari släpps vilka författare som deltar.

Stipendium till Ali Thareb
Region Jönköpings läns fristadsförfattare, Ali Thareb, har fått Natur & Kulturs särskilda stipendium om 100 000 kronor. Tanken med stipendiet är att uppmuntra till fortsatta litterära insatser. Under våren 2021 släpps Ali Tharebs första översatta bok till svenska: En ömsint man i knivarnas rike. Varma gratulationer!

Följ gärna Region Jönköping läns arbete med litteratur på Facebook (Klicka på länken för att komma till Facebooksidan)Öppna dokumentets inställningarÖppna publiceringspanel

  • Dokument
Share
Det här inlägget postades i Region Jönköpings län. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.