Vår medlem Anna Melle aktuell med ny upplaga om att åldras i främmande land

Aktuell och viktig bok

I Sverige finns ett växande antal människor med utländsk bakgrund och i takt med att de åldras behöver fler och fler vård och omsorg. Detta är vad Anna Melle tar upp i sin nya bok som riktar sig till chefer och personal i vård och omsorg.

De stora skillnader i kultur, mentalitet och kunskap som uppstår mellan vårdtagare /anhöriga och vårdgivare gör risken för missförstånd och konflikter överhängande. Språkförbristning, besvikelse på den egna familjens oförmåga att vårda i hemmet, oro inför samhällets institutioner och fundamentalt olika tidsuppfattning är bara några av alla faktorer som kan ställa till det. Föreläsningen beskriver på ett lättfattligt, varmt och initierat sätt de kulturkrockar som kan uppstå inom vården och inte minst mellan medarbetare, och erbjuder konkreta tips på hur man istället kan skapa kulturmöten genom att ha en högre interkulturell kompetens.

Andra aktuella titlar från Anna just nu är “Berättelser ur den kristna världen för barn” och “Bönens mysterium – Hymner och böner från fornkyrkan till vår tid”.

Böckerna finns att beställa i nätbokhandeln eller direkt från Anna Melle.

Share
Det här inlägget postades i Anna Melle och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.