Författarfonden utlyser krispaket i form av stipendier

Photocred: @Nattanan Kanchanaprat, Pixabay.

Uppdaterat den 8 maj:

Författarförbundet meddelar – “Vi behöver nu pausa krisfonden då i princip alla pengar är utdelade. Vi har dock förhoppningar om att mer pengar ska tillkomma. Obehandlade ansökningar är registrerade i turordning. Vi håller er informerade om när krisfonden öppnas igen.” Nedanstående är alltså för ögonblicket inte aktuellt.

Av det särskilda krispaket till kulturen på 500 miljoner kronor som riksdagen beslutat om, har regeringen ställt 10 miljoner kronor till författarfondens förfogande att användas för särskilda stipendier.

Stipendierna ska kompensera för bortfall av inkomster som en följd av effekter av viruset som orsakar sjukdomen covid 19.

Författarfonden utlyser nu dessa stipendier till ansökan under tiden 24 april – 8 maj 2020. Stipendierna kan sökas av samtliga kategorier av litterärt yrkesverksamma: författare, dramatiker/manusförfattare, tecknare, fotografer, kulturjournalister samt översättare.

Läs mer här: https://www.svff.se/

Share
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.