Musikaliskt samarbete

Vår medlem Elisabeth Jönsson har inlett ett samarbete med två skickliga musiker från Växjö, Hans Parment, flöjt och Allan Rogers, piano. Tillsammans framför de en livsbejakande stund, en meditativ reflektion i ord och ton om vad det kan innebära att vara människa i vår tid.


Famna livet
Om konsten att vara människa i prestationssamhället

Att stå upp för sig själv och för människan i ett samhälle där så mycket ska vägas och mätas. Går det att lyssna till sig själv och stå upp för andra värden när yta, prestation, effektivitet och rationalitet står så högt på agendan? Finns det andra vägar att gå för ett rikare liv som ger sammanhang, livskvalitet och kraft att göra skillnad?

Frågorna är bärande ledstjärnor för Famna livet – Om konsten att vara människa i prestationssamhället, ett kombinerat författar- och musikprogram som bygger på innehåll ur boken Mer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i (Elisabeth Jönsson).

Progammet tar form genom texter, lyrik och musik för flöjt, piano och sång.

Elisabeth, Hans, och Allan erbjuder nu en möjlighet att stanna till i vardagens brus för att bli omfamnad av ord och toner för själen. Boka en stund med oss att vara Mer Människa.

För ytterligare information och bokning kontakta:
Elisabeth Jönsson på elisabeth.jonsson@punctumsaliens.se

Hemsida: https://www.elisabethjonsson.se/famnar-livet-i-ord-och-ton/

Medverkande:


Elisabeth Jönsson, författare, gymnasielärare, musiker och sedan 2010 ansvarig utgivare och redaktör för Punctum saliens (www.punctumsaliens.se). Elisabeth skriver essäer, lyrik och musik som ofta utgår från grundtankarna i hennes bok Mer Människa: tankar om livet och den tid vi lever i.
Hans Parment, tonsättare, flöjtist och sedan 1988 undervisat i bland annat flöjt, komposition, animation på Växjö Kulturskola, Linneuniversitetet och Sankt Sigfrids Folkhögskola. Är aktiv i föreningen Media Artes ett forum för samtida musik och konst. Mottog Växjö Kommuns Kulturpris 2017.
Allan Rogers, lärare i musik och kulturhistoria vid Växjö katedralskola 1980-2014. Ledare för kören Blandad konfekt och körsångare.

Share
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.