Sommarbrev från ordföranden

Kära skrivarvänner!

Efter en kall vår har vi nu under några dagar verkligen fått känna av högsommarvärme. Det har hänt massor i naturen varje dag. Både hundkäx och midsommarblomster har redan visat sig.

Den 18 mars hade sällskapet sin årsstämma på Stadsbiblioteket i Huskvarna. Tyvärr kunde dåvarande kassören inte presentera räkenskaperna för 2016 varför denna punkt fick bordläggas liksom punkterna revisionsberättelse och frågan om ansvarsfrihet för styrelsen. Det beslutades att dessa punkter tas upp vid en extra årsstämma i samband med höstmötet. Detta kommer att äga rum på Stadsbiblioteket i Växjö den 7 oktober. Kallelse kommer att skickas ut under september. Jag vill tala om att räkenskaperna nu finns dokumenterade, revisorerna har gjort sin granskning och skrivit revisionsberättelse. Allt är i sin ordning.

Vid årsstämman och det konstituerande mötet fick styrelsen följande sammansättning.
Carin Rickardsson, ordförande
Elisabet Norin, kassör
Allan Jardén, sekreterare
Mickan Thor, vice ordförande
Yvonne Teiffel, ledamot
Ami Andersson, ledamot
Magnus Hördegård, ledamot

Styrelsen har haft sitt första möte för en vecka sedan. Sällskapets framtida verksamhet diskuterades. Vi bestämde att arbeta aktivt med denna fråga vid höstmötet och vi är angelägna om att alla medlemmar får komma till tals. Fundera på vad du anser är viktigt!

Tidigare har beslutats att sällskapet ska ge ut sin artonde antologi under 2018. Rubiken ska vara Kärlek i Småland. Ett brett och spännande ämne. Du kan redan nu och fram till november månads utgång komma in med textbidrag. Det får omfatta högst 10000 tecken inklusive blanksteg. Texten skickas helst digitalt till Allan Jardén, jarden@swipnet.se Skickar du pappersversion är adressen Brudbadsvägen 22, 575 39 Eksjö.

Vår medlem Björn Gidstam har generöst åtagit sig att även denna gång göra omslagsbilden. Han kommer att ta del av alla texter innan han påbörjar arbetet.

Stadsbiblioteket i Eksjö inbjuder medlemmarna i Smålands författarsällskap att medverka med uppläsning av egna dikter vid en poesikväll den 20 september kl. 18.30. Varje medverkande får cirka fem minuter till förfogande. Anmälan görs till Kalle Granström kalle.granstrom@eksjo.se, telefon 0381-36134. Först till kvarn gäller!

Jag önskar er alla en fin sommar och hoppas att skrivlusten finns där oavsett vädret så att det kommer riktigt många bidrag till antologin. Vi ses i Växjö den 7 oktober!

Vi saknar e-postadresser till flera medlemmar. Alla som har en sådan var vänlig och maila den till mig (karin.ri@telia.com) så får vi medlemsmatrikeln korrekt. Detsamma gäller om du ändrat e-postadress.

Eksjö den 29 maj 2017

Carin Rickardsson, ordförande

Share
Det här inlägget postades i Brev från ordförande. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.