Höstbrev från ordföranden

Här är höstbrevet från vår ordförande Carin Rickardsson. Det innehåller bland annat inbjudan till höstmötet den 10 oktober samt information om sällskapets nästa antologi. Du får också tips om årsmötet 2016 och en kommande skrivkurs.

Kära medlemmar!
Hoppas ni alla har haft en bra sommar. Vi har ju nu kommit in i höstmånaden september och även om dagarna är soliga och ganska varma så kommer kvällsmörkret tidigt och nätterna är kyliga. Men alla som har möjlighet att komma ut i skogen kan i år verkligen glädja sig åt lingonröda tuvor. Precis som det ska vara i Småland.

Nu är det snart dags för medlemsmöte/höstmöte. Det hålls lördagen den 10 oktober 2015 i Det fria ordets hus, Kungsgatan 29, Växjö. Vi startar med medlemsmöte kl. 12.00 då sällskapet bjuder på kaffe med tilltugg och det finns möjlighet att ta upp olika frågor. Kl. 13.00 följer den offentliga delen. Då börjar Elisabeth Jönsson sitt framträdande med uppläsning och sång. Därefter framträder Björn Gidstam och berättar om sitt mångåriga arbete som illustratör.

Som vanligt ordnar vi ett litet bokbord med sällskapets böcker och med våra medlemmars. Välkomna att ta med om ni vill sälja!

Sällskapets två senaste antologier Lyrik i Småland och Småland för mig har varit mycket populära och det finns endast ett fåtal exemplar kvar. Men det är ju så det ska vara.

Styrelsen har beslutat att ge ut ytterligare en antologi. Den får rubriken Resa i Småland. Ett brett ämnesområde som kan innefatta både verkliga och fiktiva resor. Kan vara prosa eller lyrik. Texten får omfatta högst 10000 tecken inklusive blanksteg. Ska helst skickas digitalt men om man inte har möjlighet till detta ska texten vara maskinskriven. Handskrivna manus godkänns inte. Deadline för textinlämning är den 31 januari 2016. Texterna skickas till Carin Rickardsson, karin.ri @ telia.com. Adressen är Lilla Bänarp 1, 575 91 Eksjö. Redaktionskommittén kommer att bestå av Yvonne Teiffel, Inger Maria Johansson, Carin Rickardsson och Göran Engström. Boksläpp planeras i samband med höstmötet 2016 någonstans i Kalmar län.

Årsmötet 2016 kommer att hållas i Vetlanda i mitten av mars då sällskapet avser att lyfta fram smålandsskalden Pälle Näver. Hans sonson medverkar vid detta tillfälle.

Den planerade skrivarkursen med Tom Hedlund kommer att genomföras på Gransnäs, Aneby den 30 oktober – 1 november 2015. Det finns fortfarande två platser kvar. Kostnaden är 1500 kronor för medlem.

Martin Wänerholm ansvarar för denna hemsida. Han ser till att den uppdateras regelbundet. Alla som vill bidra med information om nya böcker eller egna arrangemang får höra av sig till Martin. Vi finns också på facebookhttps://www.facebook.com/SmalandsForfattarsallskap/

Kassörsfrågan är fortfarande olöst. Vi vädjar till er alla att hjälpa till att hitta en kassör. Fundera på detta tills vi ses i Växjö.

Väl mött i Det fria ordets hus!

Eksjö i september 2015

Carin Rickardsson
Ordförande

Share
Det här inlägget postades i Brev från ordförande, Sällskapets aktiviteter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.