Fängslade författares dag i Växjö

Söndagen den 15 november är det Fängslade författares dag. För att manifestera mot att författare och journalister fängslas, tystas och censureras arrangerar Det fria ordets hus tillsammans med Växjö stadsbibliotek en manifestation.

Manifestationen startar kl 13 på Växjö stadsbibliotek då vi skapar en strid ström med uppläsare av texter som blivit förbjudna eller censurerade – nu eller förr.

Vill du eller någon i din organisation medverka i manifestationen och läsa upp en text?

Texter kan Växjö Stadsbibliotek tillhandahålla eller så kan du välja ut en egen. Obs, texten får självklart inte kränka de grundläggande mänskliga rättigheterna eller bryta mot svensk lag. Meddela vilken text du vill läsa eller om du är i behov av en. Intresseanmälan måste vara inne senast 20 oktober. Vi kommer därefter matcha ihop text, uppläsare och handlare. Ingen ersättning utgår för denna manifestation.

Kontakta Karin.Hansson2@vaxjo.se

Share
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.