Mailis Stensman har gett ut ny bok

mailisVår medlem Mailis Stensman har gett ut boken JLK – En konstsamling. Den handlar om den stora konstsamling Jönköpings läns konstförening äger. Boken finns på Länsmuseet i Jönköping samt hos författaren. Den kommer att presenteras på höstens bokmässa i Växjö.

Så här lyder baksidestexten:

En konstförening står som ägare till en stor konstsamling.Genom generösa donationer har några praktverk hamnat i småländsk ägo. Ett och annat konstinköp har gjorts under åren.

Vet man vad man äger? Naturligtvis! Men vet alla? Talar man om konsten, visas den, ser man den, låter man sig inspireras av den, livas? Konsten förvaras på Jönköpings läns museum och museet saknar konstintendent. Hur går det ihop?

Denna bok presenterar i bild och text ett urval ur samlingarna från sent 1800-tal och fram till 2014. Från Carl Larsson och Bruno Liljefors till Sigrid Hjertén och Vera Nilsson och sena verk av Ernst Billgren och John-E Franzén. Författare är Mailis Stensman som också svarat för urvalet av den konst som presenteras i boken. Samtliga medlemmar i konstföreningen har tilldelats ett exemplar.

Share
Det här inlägget postades i Mailis Stensman, Ny bok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.