Vårvinterbrev från ordföranden

Vårvinterns ordförandebrev handlar om årsmötet, höstmötet, skrivarhelg, litteraturår och en del annat. 

Då närmar sig sällskapets årsmöte. Som ni redan vet kommer vi att hålla det lördagen den 21 mars klockan 11 på Eksjö stadsbibliotek. Bibblan i Eksjö ligger på I12-området, Kaserngatan 20 B, samlokaliserat med gymnasiet. Eksjöbiblioteket fyller för övrigt 100 år i år. Härmed kallas du till detta.

Glöm inte att betala medlemsavgiften. Missa inte att notera avsändare så vi vet vem som betalt (200 kr). Du som inte lämnat, men har, e-postadress eller har ändrat den får gärna meddela den också.  Du som är hedersmedlem eller har betalt in avgift som ny medlem under sista kvartalet 2014 behöver inte betala.

Direkt efter årsmötet bjuds medlemmarna traditionsenligt på kaffe och matig macka. Klockan 13 är det så dags för offentligt möte. I år blir det ett program om bygdens son Albert Engström med Sture Ahlstedt. Dessutom blir det musik.

Som vanligt ordnar vi ett litet bokbord med sällskapets böcker – och med våra medlemmars alster. Välkomna att ta med om ni vill sälja!

Höstmötet planerar vi till Fria ordets hus i Växjö den 10 oktober. Notera gärna redan nu!

Månaden därefter hoppas vi kunna ordna en ny skrivarhelg. Denna gång på vackra Gransnäs ungdomsgård, sydost om Aneby, under allhelgonahelgen, och under ledning av Tom Hedlund. Det sker i samarbete med Skrivarnät Småland och Författarcentrum Syd.  Kostnad 1 500 för kurs inklusive helpension från fredag kväll till och med söndag lunch. Anmälan senast den 30 april till Carin Rickardsson på karin.ri @telia.com eller 0381-61 10 45.

Påminner som alltid om att den som vill bidra med några rader om nya böcker och egna arrangemang är välkomna att mejla ansvarig Martin på: wanerholm.martin @ telia.com. Vår sida på Facebook uppdateras också – nu med över 300 vänner, minst hundra fler sedan i fjol vid den här tiden!

Förra året nämnde jag också att ett litteraturår skulle ordnas i Jönköpings län.  En förstudie har gjorts – men sedan har inte så mycket hänt. Undantaget en seminariedag på Södra Vätterbygdens folkhögskola där vi var representerade.

Som jag meddelande i mitt förra medlemsbrev slutar jag som ordförande vid årsmötet. Ber att få tacka er alla för de fem år som gått. Valberedningen kommer att föreslå Carin R som ny ordförande. Detta är jag mycket glad över och jag önskar henne all lycka till (givet att ni medlemmar på årsmötet väljer henne vill säga).  Därmed så behövs också en kassör – vilket visat sig vara litet knivigare för valberedningen att lösa. Om någon känner sig manad eller om någon av er har tips på namn som Carins efterträdare, kan ni höra av er till valberednings sammankallande Elisabet Norin (0708 418480 eller elisabet @ elisabetnorin.se)

Hoppas att få se många av er i Eksjö!

Jönköping i februari,

Erik Lindfelt, ordförande

Share
Det här inlägget postades i Brev från ordförande. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.