Peder Losten har gett ut en CD med sånger

Vår medlem Peder Losten har kommit ut med cd:n ”Fritjof & Grabbarna” som innehåller 21 melodier.

Peder Losten

– Jag gillar berättelser och jag gillar att berätta, säger Peder. Jag har gjort det som journalist och som författare till ett par böcker. Ofta framför jag dessutom tonsatta berättelser medelst sång till eget gitarrackompanjemang.

På 70-talet var han trubadur på diverse pubar och krogar i Göteborg: Gamleport, Sven Duva, Hans och Greta.
– Min cd ”Fritiof och grabbarna” är inte ett försvar för grabbigheten ty den är ett påfrestande predikament, fortsätter han. Den är snarare en hyllning till den svenska vistradition som jag älskar och som följt mig genom livet.

I visorna möter vi män, herrar, pojkar. Galande och skroderande i triumfens ögonblick, ynkliga och självömkande i motgångens, ångerfulla i svekets och bedrägeriets. Men också grubblande, ömsinta och drömmande.

 

 

Share
Det här inlägget postades i medlemsnytt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.