Stöd till Katarina von Bredow och Mickan Thor

Vid Författarsällskapets höstmöte i Hultsfred den 11 oktober antog vi följande uttalande:

Under den senaste tiden har två av Smålands författarsällskaps medlemmar – Katarina von Bredow i Hjortsberga och Mickan Thor i Nävelsjö – utsatts för en storm av anonyma hot- och hatbudskap; avundsamma, sexistiska och rasistiska. Författarsällskapet upprörs över det som hänt och uttalar sitt fulla stöd för de två. Småland – även dess landsbygd och småorter – måste kunna vara tryggt och inspirerande, även för frispråkiga författare. Det är vi också övertygade om att en bred majoritet av smålänningarna anser. Det vore därför bedrövligt om ett antal fega hattroll får prägla bilden av vår bygd. De talar inte för de många!

Uttalandet har uppmärksammats i flera medier:
Sverigesradio
Jönköpings-Posten
Jmini
SVT

Share
Det här inlägget postades i Katarina von Bredow, Mickan Thor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.