Ny bok från medlem

mellebokVår medlem Anna Melle har publicerat sin nya bok Kikärtan och andra österländska fabler och sägner.
Så här beskriver Anna boken:

Genom Österländska fabler och sägner får vi alla ta del av den assyriska kulturen som hade sin storhetstid runt 1 000 år före Kristus mellan de stora floderna Eufrat och Tigris, alltså i dagens Irak. Idag finns assyrierna spridda runt klotet – därmed är de assyriska berättelserna också en del av kulturen i Sverige. Många, ja de flesta, av berättelserna handlar om normer och etik, och sensmoralen känner vi inte sällan igen. Det handlar om urdygder, om att hjälpa andra och att visa civilkurage. Berättelserna tar ofta avstamp i skillnaden mellan rik och fattig. Ibland är de skrämmande och våldsamma, ibland dråpliga. Odets makt kommer igen med regelbundenhet. Även om berättelserna har sitt ursprung i en annan kultur än den svenska finns det stora möjligheter att känna igen sig i dem

 

Share
Det här inlägget postades i Anna Melle, Boklansering, medlemsnytt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.