Höstbrev från ordföranden

Kära medlemmar!

Efter en osannolik varm och solig sommar går vi nu mot höst. Regnväder har ju nu dragit in.

Vår nya bok – Småland för mig – är nu på tryck. Omslaget pryds som (nästan) alltid av en Sven Ljungberg-bild. Jag tycker det blev mycket fint. Tack till alla som medverkat och till redaktionskommittén som lagt ner ett stort arbete.

Boken kommer att presenteras vid två olika tillfällen:

Först vid vårt höstmöte på Hultsfreds bibliotek, Stora torget 3, lördagen den 11 oktober klockan 13. Sällskapets medlemmar är dock välkomna till sedvanlig matig fika redan klockan 12.30.  Som vanligt ordnar vi också bokbord för sällskapets andra böcker – och medlemmars alster.

Sedan vid ett offentligt möte på Vandalorum i Värnamo lördagen den 1 november också klockan 13. Detta i samarbete med Smålands akademi som i höst också kommer med en antologi (Småland – en kärleksförklaring). Mötet sker inom ramen för Smålands kulturfestival, det är roligt att sällskapet medverkar i den. Se hemsidan: http://smalandskulturfestival.se/program/programmet/smaland-i-bokform/.

Alla medlemmar kommer att få varsin bok – de medverkande får fem exemplar. För att minska på porto och arbete försöker vi dela ut personligen till er som kommer till Hultsfred och/eller Värnamo.

Vårmötet 2015 kommer, som redan meddelats, att äga rum i Eksjö den 21 mars. Vi återkommer om tid och plats.

Så vill jag också upprepa det jag skrev till er i försomras: Småland är ju till ytan ett stort landskap. Styrelsen har under många år varit koncentrerad till Jönköpings läns norra del. En tanke vi diskuterat är att utse ”regionala ombud” som kan bistå med praktisk hjälp och kontakter i områden där det inte finns styrelseledamöter. Man skulle kunna tänka sig en eller ett par sådana i norra respektive södra delen av Kalmar län, i Växjötrakten, i västra delen av Kronobergs län samt i den sydvästra delen av Jönköpings län. Ni som känner er manade är varmt välkomna att höra av er till mig!

Glöm heller inte att lämna (korta!) bidrag till sällskapets hemsida. Ni som finns på Facebook är naturligtvis välkomna att medverka på vår sida där också – till exempel med tips om nya böcker.

Väl mött i Hultsfred i oktober och i Värnamo i november!

Jönköping i slutet av augusti 2014

Erik Lindfelt, ordförande

Share
Det här inlägget postades i Boklansering, Brev från ordförande, höstmöte. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.