Sommarbrev från ordföranden

Allt spännande som är på gång inom sällskapet kan du läsa om i ordförandens sommarbrev.

Kära medlemmar!

Då är våren definitivt till ända. Sommaren gjorde snabb entré, efter rekordvärme i april.

Den 15 mars höll vi vårmöte på Råslätts bibliotek. Styrelsen omvaldes i sin helhet medan valberedningen utökades med ett par nya namn. Vi är nu runt 100 medlemmar – och kan lägga ett aktivt 2013 bakom oss.

Till det offentliga mötet dök ett trettiotal personer upp. Rubriken var ”Småländska skrivare med utländska rötter”. Det blev uppläsningar (på olika språk) och personliga berättelser. De som deltog på scen var: Hamudi Abed, Tevfik Altonchi, Anna Melle och Cletus Nelson Nwandike samt Jönköpings läns första fristadsförfattare, poeten Julia från Honduras. Hon berättade bland annat om den svåra situationen för oppositionella i hemlandet.

I april ordnade vi tillsammans med Författarcentrum syd och Skånes författarsällskap en litterär resa till Berlin. Flera av våra medlemmar deltog och var efter hemkomsten mycket nöjda. Stort tack till Elisabet Norin som hade hand om mycket av reseplaneringen! Vi hoppas att kunna fortsätta det goda samarbetet med Författarcentrum även om det just nu inte finns några konkreta planer för nästa år.

Till hösten släpper vi vår nästa bok Småland för mig. Redaktionskommittén har antagit ett 30-tal bidrag. Boksläpp kommer att ske på Hultsfreds bibliotek lördagen den 11 oktober klockan 13.00. Från 12.30 står matig fika framställd. Som vanligt ordnar vi ett bokbord med böcker från medlemmarna – så ta med era alster. Varmt välkomna till Hultsfred!

Som en del av Smålands kulturfestival kommer vi troligen också att lansera boken lördagen den 1 november. Exakt var för vi just nu diskussioner om. Detta arrangemang sker i samarbete med Smålands akademi som också släpper en bok under hösten. Återkommer om detta.

Vårmötet 2015 kommer att äga rum i Eksjö den 21 mars. Notera gärna detta datum redan nu.

Småland är ju till ytan ett stort landskap. Styrelsen har under många år varit koncentrerad till Jönköpings läns norra del. En tanke vi diskuterat är att utse ”regionala ombud” som kan bistå med praktisk hjälp och kontakter i områden där det inte finns styrelseledamöter. Man skulle kunna tänka sig en eller ett par sådana i norra respektive södra delen av Kalmar län, i Växjötrakten, i västra delen av Kronobergs län samt i den sydvästra delen av Jönköpings län. Ni som känner er manade är varmt välkomna att höra av er till mig!

Glöm heller inte att lämna (korta!) bidrag till denna hemsida. Ni som finns på Facebook är naturligtvis välkomna att medverka på vår sida där också – till exempel med tips om nya böcker.

Önskar alla en god (fortsatt) sommar!
Erik Lindfelt
Ordförande

Share
Det här inlägget postades i Brev från ordförande, Erik Lindfelt, Sällskapets aktiviteter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.