Ny medlem

Vi hälsar Ulrika Ringeborn välkommen som medlem.

Ulrika Ringeborn är författare och både kommer från och bor i Växjö.

Förra veckan kom hennes tredje bok från tryckeriet, diktsamlingen “Sinnligt kviller”. Denna diktsamling består av fristående dikter som alla berör det återkommande i tillvaron, det som upprepar sig nästan som om det går runt i oändliga kretslopp. Hon kommer att lansera “Sinnligt kviller” på världspoesins dag den 21 mars på Växjö stadsbibliotek kl. 15.00.

sinnligtUlrika har en fil. master i Litteraturvetenskap med inriktning Kreativt skrivande samt är certifierad International Coach. Hon har också en fil. mag. i Datavetenskap med inriktning Informatik och är sedan många år yrkesverksam inom strategisk IT och verksamhetsutveckling. Skrivandet är dock hennes ständiga följeslagare.

Hösten 2012 publicerade hon berättelsesamlingen ”Att komma hem”, som är en samling korta noveller som gränsar till prosalyrik. Berättelserna är olika tolkningar av vad känslan av att komma hem kan vara. Betraktelserna försöker fånga tankar och upplevelser genom poetiska reflektioner av olika perspektiv på det gemensamma temat, att komma hem.

Våren 2010 gav hon ut diktsamlingen “Gentryck” och Linnéuniversitetets kulturråd delade ut sitt författarpris till henne för denna diktsamling. Några av dikterna i “Gentryck” publicerades även i ”Husets varmaste rum” som är den sjätte antologin i Lagerkvist-serien, som ges ut vid Linnéuniversitetet.

För mer information se Ulrikas webbsida, www.ringeborn.se.

Share
Det här inlägget postades i medlemsnytt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.