Höstbrev från ordföranden

Höstbrev 2013
Kära medlemmar i författarsällskapet!
Sommaren 2013 kommer vi att minnas som varm och solig. Hösten har börjat på samma sätt.

Vår nästa offentliga aktivitet blir höstmötet på Näs i Vimmerby torsdagen den 31 oktober kl 18. Men det går bra att komma redan innan – serveringen öppnar från 17. Den som vill sälja böcker är välkommen att göra så.

Här kan du läsa om:

  • Höstmötet
  • Vårmötet
  • Vår nästa bok
  • Medlemsmatrikel
  • Genomförd skrivarhelg
  • Facebook
  • Jönköping är nu författarfristad
  • Jeanne d´Arc-kväll

Rubriken för höstmötet är Den skrivande Lindgrensläkten och kommer att handla om alla de ordets män och kvinnor som den rymmer. De var många fler än Astrid! Medverkar gör bland andra Gunnar Ericssons döttrar Barbro Alvtegen och Gunvor Runström. Tyvärr har vår medlem Karin Alvtegen, aktuell med romanen Fjärilseffekten, tvingats inställa sina framträdande under hösten. Vi hoppas att få möta henne vid ett senare tillfälle.

Vårmötet äger rum lördagen den 15 mars (inte den 22 som jag skrev i våras) på Råslätts bibliotek i Jönköping. Då kommer vi lyfta fram er medlemmar som har rötter i andra länder än Sverige. Du som är intresserad av att medverka med en liten kort uppläsning och/eller skildring av ditt författarskap kan höra av sig till Henny Utsi Åhlin på e-post
henny.u @ mail.eksjo.com eller telefon 0381-134 58.

Flera bidrag har redan inkommit till vår nästa bok Småland för mig. Men fler är välkomna! Manusstopp är efter Trettondagshelgen 2014. Beräknad utgivning nästa höst. Maxlängd för bidrag är 10 000 tecken (inklusive mellanslag). Manus sänds (med vanlig post) till Carin Rickardsson, Lilla Bänarp 1, 575 91 Eksjö eller via e-brev: karin.ri @ telia.com.

Med detta höstbrev sänder vi också ut vår medlemsmatrikel. Det var några år sedan den gick ut senast. Vi närmar oss nu 100 medlemmar, men blir gärna fler. Har du något förslag på skrivare att välja in får du gärna höra av dig till styrelsen.

Sedan sist har också vår skrivarhelg på Visingsö genomförts. Det var 20-talet deltagare i skilda åldrar från Västerås i norr till Malmö i söder som deltog. Entusiasmen var stor och vi gläds åt den positiva utvärderingen. Stort tack till Elisabet Norin och Yvonne Teiffel som ledde kursen. Läs mer om skrivarhelgen.

Nu går vi vidare med andra samarrangemang med Författarcentrum Syd. En utlandsresa diskuteras, återkommer till detta!

Missa inte att vi nu också finns på Facebook https://www.facebook.com/SmalandsForfattarsallskap .

Annat som hänt: Jönköpings län är numera Sveriges sjunde författarfristad. Det innebär att vi nu har två i Småland – Växjö är ju sedan tidigare en sådan. Sällskapet var representerat när avtalet skrevs. Läs mer om författarfristad.

I maj ordnade vi tillsammans med Alliance Français och studieförbundet Bilda en Jeanne d´Arc-kväll på Jönköpings stadsbibliotek med vår medlem Ingela Karlsson. Initiativtagare var Ingrid Ydén Sandgren. Ett 40-tal personer dök upp i den vackra vårkvällen. Läs mer om Jeanne d´Arc-kväll

Önskar en fortsatt trevlig höst – och så hoppas jag få se många av er i Vimmerby!

Jönköping i september 2013
Erik Lindfelt, ordförande

Share
Det här inlägget postades i Brev från ordförande, Erik Lindfelt, Sällskapets aktiviteter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.