Vårbrev från ordföranden

Efter en osedvanligt kall mars väller nu våren in över Småland.

Författarsällskapet kan blicka bakåt mot ett mycket lyckat vårmöte i Växjö. Stor publik och spännande framträdanden på Italienska palatset. Varmt tack till Tina Persson och Ulla Lundegård som ordnat. Även musikdramat om Jeanne d´Arc med vår medlem Ingela Karlsson blev en framgång (trots kort varsel dök närmare 40 personer upp på stadsbiblioteket i Jönköping).

Vår skrivarhelg på Visingsö den 15 – 16 juni är i princip fulltecknad. Eventuellt kan vi klämma in någon sista anmälan. Hör av dig till Carin Rickardsson på karin.ri@telia.com eller via telefon 0381-61 10 45.

Ansvaret för vår hemsida (https://forfattarsallskap.se)kommer att tas över av Martin Wänerholm. Välkommen på den posten. Vi tar gärna emot (korta!) bok- och författarpresentationer – eller tips om aktiviteter. Länkar till hemsidor lägger vi också gärna ut. Martin har e-post m@artinw.se och telefon 036-711 043. Därmed också dags att tacka Elistabet Norin för gott webbsajtjobb under flera år.

Förr i tiden sändes sällskapets medlemsmatrikel ut till medlemmarna. Den traditionen vill styrelsen nu återuppta (vi har fått påstötningar). Dock nöjer vi oss med att sprida namn och bostadsort. Om någon inte vill vara med på denna lista är det bara att höra av sig till Göran Engström via e-brev (goran.engstrom.aneby@telia.com) eller på telefon 0380-411 54 så stryker vi ditt namn.

Vad gäller matrikeln skulle vi vilja ha fler e-postadresser till medlemmarna. Billigare och snabbare. Vi har e-adresser till ungefär en två tredjedelar av er. Har du e-post, men får detta meddelande med vanlig post får du gärna meddela Göran din e-adress.

Höstmötet äger rum i Vimmerby på Näs torsdagen den 31 oktober klockan 18. Den skrivande Lindgren-släkten är rubriken, medverkar gör bland annat Karin Alvtegen.

Datum för nästa års vårmöte är också klart: lördagen den 22 mars, troligen på Råslätts bibliotek, Jönköping.

Men dessförinnan har det varit manusstopp för vår kommande bok – Småland för mig. Ett par bidrag har redan strömmat in. Men det finns chans att lämna fram till och med Trettondagshelgen 2014. Max 10 000 tecken. Carin Rickardsson – som tillsammans med blad andra Yvonne Teiffel sitter i redaktionskommittén – tar emot bidrag. Se mer information i det brev vi sände ut i vintras.

Med detta ber jag att få önska en riktigt skön sommar!
Jönköping i maj 2013
Erik Lindfelt
Ordförande

Share
Det här inlägget postades i Brev från ordförande. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.