Vinterbrev från ordförande och kallelse till årsstämma

Vinterbrev med kallelse till årsstämma i Växjö lördagen den 9 mars

Kära medlemmar!

Vårt höstmöte 2012 på Kalmar stadsbibliotek – där ett antal lyriker som medverkat i vår jubileumsbok Lyrik i Småland – Smålands författarsällskap 50 år – blev en dundersuccé: extrastolar fick bäras och rummet fylldes helt av de runt 60 personerna som dök upp.  Boken har för övrigt sålt mycket bra.

Vår årsstämma hålls lördagen den 9 mars på Italienska PalatsetJF Liedholms väg 17 på Sankt Sigfridsområdet i Växjö (i länken finns även karta).

Härmed kallas ni till årsmötet som börjar klockan 12. Från 11.30 ungefär bjuder vi på kaffe och macka.

Klockan 13 blir det offentligt möte under rubriken Småland möter Orienten. Våra medlemmar Ulla Lundegård och Tina Persson (vilka också finns representerade i jubileumsboken) står för programmet med sång och poesi. Vi får också lyssna till Kazem Nasser som spelar oud samt möta Växjös första fristadsförfattare Nasrin Madani Zad. Därtill finns chans att se konst av Palatsets medlemmar i en specialhängd utställning. Som vanligt kommer vi att sälja sällskapets böcker – den som vill ta med några egna böcker att sälja kan göra det också.

Medlemsavgiften är som tidigare 200 kronor, inbetalningskort bifogas!

Nu börjar också arbetet med vår kommande bok Småland för mig.

Den 15 – 16 juni ordnar vi skrivarhelg på Visingsö.  Medlemspriset är 1000 kronor (1 500 för ickemedlemmar).  Kursledare: Elisabet Norin och Yvonne Teiffel.  Mer information på hemsidan.  Sprid gärna detta till dem ni tror kan vara intresserade.  Anmälan till Carin Rickardsson, Lilla Bänarp 1, 575 91 Eksjö eller via e-post karin.ri@telia.com senast den 15 mars.

Höstmötet är planerat till torsdagen den 31 oktober på Näs i Vimmerby. Det kommer cirkla kring den skrivande Lindgrensläkten (som rymde många fler än Astrid!). Medverkar gör bland andra vår medlem Karin Alvtegen. Det lovar att bli en spännande kväll. Notera gärna datum redan nu.

Önskar fortsatt trivsam vinter. Och så hoppas jag att vi ses i Växjö!

Jönköping i januari 2013

Erik Lindfelt, ordförande

Share
Det här inlägget postades i årsmöte, Brev från ordförande, Sällskapets aktiviteter. Bokmärk permalänken.