Höstbrev 2012 med kallelse till möte i Kalmar 6 oktober

Så nalkas hösten; rönnbärsklasar tynger grenar, ljungen lila och de första björkarna går redan i gult.

Närmast ses vi på Kalmar stadsbibliotek lördagen den 6 oktober. Adress: Tullslätten 4.  Klocka 12.00 bjuder sällskapet sina medlemmar på lunchsmörgås, offentligt möte klockan 13.00. Varmt välkomna!

I Kalmar kommer åter vår jubileumsbok Lyrik i Småland att stå i centrum med uppläsningar av Lennart Sjögren, Peter Hultsberg, Nina Södergren och Anders Johansson.  Dessutom hoppas vi på att Gunilla Bokor framför ett par tonsatta dikter av en av våra grundare, Ulla Olin. Gunilla blev ju tyvärr sjuk till vårt Värnamomöte. Denna träff samlade för övrigt rekordmånga medlemmar. Vår bok har också sålt bra sedan den släpptes.

Fler möten kring lyrikboken är under planering. På Mariannelunds bibliotek blir det högläsning den onsdagen den 17 oktober klockan 19. Tankar finns också om möten i Nässjö, Eksjö och Österbymo. Vi återkommer med övriga platser och tider på hemsidan.

Till skillnad från många tidigare år är vår ekonomi nu i god ordning. Det gör att vi tryggt kan blicka fram mot kommande projekt. Styrelsen menar att vi bör sikta på en prosabok – men med vilket tema? Skall vi ta upp tråden från de första böckerna som kom ut för över 40 år sedan? Uppväxtår kunde vara en rubrik. ”Vad associerar du till när du hör ordet Småland?”, en annan tanke. En tredje Kvinnor i Småland? Reflexioner kring utvecklingen i landskapet? Teman vi inte haft (natur, religion, idrott till exempel)? Välkomna med förslag och åsikter! En ny bok skulle kunna ges ut under 2014.

Vårmötet hålls i Växjö den 9 mars 2013 , förhoppningsvis på Italienska palatset där. Notera gärna datum redan nu.

Skrivarlägret i augusti på blekingska Tjärö – som ordnades av Författarcentrum Syd med stöd av oss – blev lyckat. En ny skrivarhelg planeras på Visingsö den 15 – 16 juni nästa år.  Dels för den av oss som vill inspireras i sitt fortsatta författande, dels som ett erbjudande från oss till den skrivintresserade allmänheten. Elistabet Norin och Yvonne Teiffel leder.

Väl mött i Kalmar,

Erik L (ordförande)

Augusti 2012

PS: Glöm inte vår hemsida! Bidrag – i kort webbformat och med färdigredigerade bilder 200 x 300 pxl – mottages tacksamt.
Sänd till elisabet @ elisabetnorin.se.

Share
Det här inlägget postades i Brev från ordförande, Erik Lindfelt, höstbrev, Sällskapets aktiviteter. Bokmärk permalänken.