Vårbrev 2012 från sällskapets ordförande

Kära medlemmar!
Bara en kort hälsning så här en månad efter vårt jubileumsmöte i Värnamo. Flera av er var ju med på mötet och vet att det blev mycket framgångsrikt. Andra kanske har läst här på hemsidan. Vi var alltså 23 stycken på själva årsmötet, till den offentliga delen av dagen slöt ytterligare ett antal intresserade Värnamobor upp.
Huvudattraktionen var givetvis presentationen av vår jubileumsantologi ”Lyrik i Småland” som förre teaterchefen Bernt Lindqvist svarade för.  Bernt läste valda delar av boken med stort engagemang. Tyvärr blev det ingen musik som planerat – det var tänkt att Gunilla Bokor skulle framföra ett par tonsatta dikter av en av våra grundare, Ulla Olin. Dessvärre blev  Gunilla sjuk kvällen före.
Nu siktar vi istället på att detta skall ske i Kalmar, på stadsbiblioteket där, lördagen den 6 oktober då lyrikboken återigen kommer att stå i centrum. Men denna gång med medverkande från Kalmar län: Lennart Sjögren, Peter Hultsberg, Nina Södergren och Anders Johansson.
Vår bok har mottagits mycket väl. I skrivande stund finns bara 120 exemplar (av 500 tryckta) kvar! Sällan har en bok från sällskapet sålt så mycket så snabbt (nå, det skall medges, många exemplar har också gått ut gratis till medverkande, andra medlemmar och medierna i Småland (vi har uppmärksammats bland annat i Värnamo Nyheter, Jönköpings-Posten, Nu-tidningarna i F-län samt  TV4:s lokalnyheter över Småland, Öland och Blekinge).
Tillskillnad från många tidigare år är vår ekonomi nu i god ordning. Det gör att vi tryggt kan blicka fram mot kommande projekt. Styrelsen diskuterade detta på ett möte i Eksjö i torsdags. Rimligen bör vi sikta på en prosabok – men med vilket tema? Välkomna med förslag. I lyrikboken hittar ni hittills utgivna titlar. Det vore ju kul med ett tema vi inte varit inne på tidigare.
Vårmötet 2013 ligger ett år fram i tiden. Styrelsen tänker sig att det skall hållas i Växjö denna gång.  Förslag på vad det skall handla om mottar jag också med tacksamhet.
Vid årsmötet i Värnamo meddelade styrelsen att Ingrid Ydén Sandgren och Goy Persson utsetts till hedersledamöter för goda insatser under många år i sällskapet.
Goy och Författarcentrum Syd bjuder för övrigt in oss alla till  författarmöte på Tjärö i Blekingeskärgården den 3 – 4 augusti. Se mer här.
Ingrid Nettervik lämnade styrelsen (hon har också ett långt förflutet som aktiv medlem hos oss). Stort tack till Ingrid och välkommen till Henny  Utsi Åhlin som nyvaldes.
Önskar därmed fortsatt trevlig vår!  (I morse såg och hörde jag storspoven över Dumme mosse – finns det något vårligare än dess flöjtande?)
Erik  L
Erik Lindfelt
Lindfelt Information
Brahegatan 6
553 34 Jönköping
036-12 93 03
070-826 93 03
Share
Det här inlägget postades i 50-årsjubileum 2012, Brev från ordförande, Vårbrev och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.