Rapport från jubileumsårsmötet

Smålands författarsällskap bildades den 14 mars 1962 i Värnamo.  Ett halvsekel och tre dagar senare var det dags att fira 50. Återigen i Värnamo. Lördagen den 17 mars mötte 23 av sällskapets medlemmar (en tredjedel!) upp till jubileumsårsmötet på Värnamo bibliotek.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hedersmedlem Ingrid Ydén Sandgren berättar om sällskapets start 1972. I bakgrunden ordförande Erik Lindfelt.

Bokpresentation
Huvudattraktionen var naturligtvis jubileumsboken Lyrik i Småland som presenterades denna dag. Förre teaterchefen Bernt Lindqvist var i högform när han reciterade valda verk ur boken inför en åhörarskara på närmare 40  personer (flera intresserade Värnamobor fyllde på till det offentliga mötet).

Hedersmedlemmar
Under årsmötet meddelade styrelsen att Ingrid Ydén-Sandgren och Goy Persson –  vilka båda medverkar i boken med såväl personliga förord som dikter – utsetts till hedersmedlemmar som tack för sitt engagemang i föreningen.

Publikbild. Fr v syns hedersmedlemmen Goy Persson, därefter Ingrid Ydén Sandgren. T hö Roland Axelsson. 

Höstmöte
Höstmötet förläggs till Kalmar bibliotek lördagen den 6 oktober.  Jubileumsboken står då åter i fokus, men nu med östlig tonvikt. Poeterna Lennart Sjögren, Peter Hultsberg, Nina Södergren och Anders Johansson kommer att medverka. Vi hoppas också på ett musikaliskt framträdande av Gunilla Bokor som lovat att uruppföra några tonsättningar av dikter signerade Ulla Olin – en av sällskapets grundare.

Sommarmöte
Innan dess finns det också chans att ses i den vackra Blekingeskärgården. Tillsammans med Författarcentrum Syd ordnar sällskapet ett författarmöte på Tjärö den 3 – 4 augusti.  Se länk här.

Foton: Göran Engström

 

Share
Det här inlägget postades i 50-årsjubileum 2012 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.