Höstbrev 2011 från ordförande

Kära medlemmar!

Rönnbärsklasarna hänger tunga, ljungen i blom, tornseglarna har tystnat. Ögontröst. Kantareller.

Kort sagt: hösten står för dörren. Därmed ett brev till er.

Lördagen den 24 september klockan 13.00 samlas vi på Huskvarna bibliotek, Drottninggatan 19.

Rubriken är: Mässingsmannen – Sture Dahlströms Huskvarna

Karl-Ivar Karlsson kommer att berätta om författaren Sture Dahlström. Själv kommer jag att läsa litet ur Stures skildring av hans barndoms Huskvarna i boken Mässingsmannen.  Kanske blir det litet musik också – men det är i skrivande stund ännu osäkert. Sture Dahlström var ju inte bara grovkorning författare, utan också musiker.  Möte sker i samarbete med Ordfront, ABF och Huskvarna bibliotek.

Att vi valt Huskvarna för höstträffen hänger ihop med att staden firar 100 år i år. Därför är det lämpligt att uppmärksamma en av stadens författarsöner (den andre store, Alf Henrikson, har ju en egen dag varje år). Lördagen den 24 september är det också kulturdagnatt i Jönköping, mycket aktiviteter på gång med andra ord.  Se gärna: www.kulturdagnatt.se.

Vår egen webbplats https://forfattarsallskap.se fylls efterhand med nytt material.  Men vår webbansvariga Elisabet Norin tar gärna emot mer material. Till exempel korta presentationer av medlemmarna, på egen hand eller i intervjuform. Om ni har egna hemsidor lägger vi gärna ut adresserna till dem också. Mejla: elisabet @ elisabetnorin.se.

Arbetet med lyrikantologin är inne i slutfasen; redaktionskommittén skall snart ha slutmöte för att bestämma vilka dikter som skall publiceras. Boken trycks efter nyår och presenteras vid vårmötet på Värnamo bibliotek, lördagen den 17 mars. Notera gärna datumet redan nu. Medverkar som uppläsare kommer – snart förre – teaterchefen Bernt Lindqvist att göra.

Väl mött i Huskvarna – önskar er alla en trivsam och kreativ höst!

Jönköping i slutet av augusti 2011

Erik Lindfelt

 

 

 

 

Share
Det här inlägget postades i Brev från ordförande, höstbrev, webbplatsen och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.